De geschiedenis van rauw theater

 

In 2005 werd toneelgroep Koffie Verkeerd opgericht. In de eerste 5 jaar nam Wilma Stofmeel de regie op zich. Vanaf het 6e tot en met het 10e seizoen nam Marian Bouwman het stokje over. De laatste drie jaar werd er met verschillende regisseurs gewerkt.

 

In december 2018 ging toneelgroep Koffie Verkeerd over in Rauw Theater. 

Rauw Theater staat voor variatie en maatschappelijke thema’s. Puur, eerlijk, uitdagend, ruw, confronterend. 

 

Rauw Theater houdt zich bezig met losse projecten, zoals cursussen, workshops, voorstellingen of andere activiteiten op theatergebied. 

 

Heb jij een vraag, idee of opmerking voor Rauw Theater? Neem dan contact op met info@rauwtheater.nl

De Docenten

 

Tom van Santvoort

 

Zelf is Tom 24 jaar geleden gestart met de basiscursus van de toemalige toneelgroep Kinderspel. Na een aantal cursussen is hij doorgestroomd naar de jongerengroep en met diverse pubers tussen 13 en 18 jaar speelde ze uiteenlopende toneelstukken. Hierna was er geen doorstroom mee en na 1 jaar niet spelen is Tom met andere oud spelers een nieuwe groep gestart. De, in eerste instantie jongvolwassen toneelgroep Koffie Verkeerd. Hij is de enige speler die in alle stukken mee heeft gespeeld, tot hij de ambitie kreeg om te gaan regisseren. In de tussentijd heeft hij het bestuur opgericht, naamswijziging doorgevoerd en diverse cursussen gegeven intern en extern. Inmiddels heeft hij al 4 toneelstukken geregisseerd en diverse nieuwe cursussen aangeboden. Op dit moment bestuurt Tom samen met Ellen Rauw Theater en

is hij een van de kartrekkers en spelers in

Rauw Impro. Tom zal de cursus voor de

volwassenen leiden met Ellen als assistent.

Als eigenaar van de zorgwinkel ben je hem

vast wel eens tegengekomen.

 

 

 

 

 

Ellen Neggers

 

Ellen Neggers is de hoofddocent voor de kindergroep.

Ze is 31 jaar oud en moeder van 3 jonge kinderen.

Zij heeft jarenlange ervaring in de kinderopvang waar ze heeft gewerkt met kinderen in de leeftijd tussen de 0-12 jaar. Toen ze 10 was, is zij begonnen met toneelspelen bij theatergroep Kinderspel. Later is zij bij Rauw Theater gaan spelen en maakt nu ook deel uit van de Rauw Impro groep. Ze geeft trainingen en heeft workshops voor kinderen georganiseerd en gegeven.

 

Naast toneelspelen is Ellen dol op paarden en lekker buiten zijn met de kinderen. Ze houdt niet van zuurkool en

wel van pizza! Ze kijkt er erg naar uit

om jullie allemaal te gaan ontmoeten.

Januari 2024 | Basiscursus Theater

 

Doe maar gek…. Het is al normaal genoeg!

 

Dat is de insteek van onze cursus welke woensdag 10 januari van start is gegaan. We nemen cursisten mee op een avontuur door de basistechnieken van de wondere wereld van toneelspelen. 

Via thema's als associeren, emoties, karakters, handelen en status zullen de cursisten een inzicht krijgen wat er nodig is om in een toneelstuk mee te kunnen doen. 

 

Helaas hebben we de kindercursus moeten annuleren ivm een te lage opkomst. De volwassengroep daarintegen is met 9 personen een zeer groot succes. Na 10 lessen hebben deze cursisten de basis geleerd en dat kan soms waardevol zijn voor het dagelijks leven, op het werk of in bijzondere situaties. Maar ze kunnen ook starten bij een toneelgroep om mee te doen aan toneelstukken. 

 

Had je zelf graag mee willen doen, maar twijfelde je nog heel erg, zag je het te laat of kon je niet op de geplande avonden? Houdt onze website zeker in de gaten, we hebben nog geen zicht op nieuwe cursusdata, maar zodra deze bekend zijn, zullen we het hier als eerste melden! 

Inschrijven

niet meer mogelijk!