Zowel Rauw Theater als Rauw Impro brengen al vele jaren voorstellingen op de buhne.

Kijk maar eens in ons archief.

 

En als je wilt weten wat er aan zit te komen, kijk dan eens naar de activiteiten op de agenda.

23 Januari

Vanavond was een drukke avond. Twee geplande interviews met de krant, een fotograaf die daarvoor foto's kwam maken, maar het belangrijkste het is onze eerste open repetitie. Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden hiervoor en vanavond hadden we 1 geïnteresseerde die een kijkje kwam nemen. Met enkele opdrachten heeft ze zelfs mee kunnen doen, erg leuk! We zijn benieuwd of we in maart weer nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Meld je HIER aan om erbij aanwezig te zijn.

 

Foto: Jurgen van Hoof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 januari

Het jaar ging voor ons goed van start! We waren welkom op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waalre, waar tevens het startsein gegeven werd voor het feestjaar: “Waalre 100!” 

 

Na een inleidend verhaal van onze nieuwe burgemeester, de onthulling van het logo en de presentatie van het “Waalre 100-lied”, mochten wij als Rauw Impro drie vormen van theatersport aan het publiek laten zien. De sfeer zat er goed in en wij waren blij verrast met de input vanuit de zaal. 

 

Tekst gaat verder onder de foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We speelden voor hen eerst “3-in de pan” waarbij Tom & Myra vrolijk gingen duiken in het gat van Waalre, alsof het een echte western was. Hierna lieten Patricia en Ellen zien, dat afwassen op de camping best gevaarlijk kan zijn. Maar gelukkig hadden zij hun stunt-dubbels Tom & Miranda meegenomen. Uiteindelijk troefden Miranda, Patrica, Myra en Inge elkaar af in de “snelkookpan”, al drinkend in de Kiosk van Waalre. 

 

Hebben jullie geen idee waar ik het over heb? Dan wil ik vooral zeggen… zorg dat je er de volgende keer bij bent! Kijk in onze agenda, voor onze komende activiteiten. Hopelijk tot ziens!

11 februari

Op 11 februari 2023 mochten wij een improvisatie optreden verzorgen in de Oude Willibrorduskerk in Waalre. Alvast vooruitlopend op de aankomende Valentijnsdag, stond de voorstelling in het thema van Liefde! Toch? Of...

Met een combinatie van “de vloer op” en “theatersport” scenes hoopten wij onze gasten te verrassen, ontroeren en te laten lachen.

Bij een echte dating show, waarbij Patricia alias Jose, een keuze mocht maken uit diverse karakters namelijk Cleopatra, Andre Rieu, Lucky Luke en The Rock. Deze karakters werden vormgegeven door spelers Inge, Ellen, Venna, en Miranda.
Hierna volgde een “de vloer op” scene waarin Ellen en Miranda een moeder en dochter speelden die het oneens waren over het feit of de dementerende vader/echtgenoot, in een verzorgingstehuis mocht worden opgenomen.

Hierna volgde weer een “theatersport” scene genaamd de snelkookpan.

Inge en Patricia startten de scene, Venna en Miranda speelde dezelfde scene met een door het publiek gekozen emotie. Venna kreeg de emotie hyper en Miranda was aangeschoten. Vervolgens mochten de 2-tallen deze emoties in een onderlinge battle steeds groter maken.

Inge nam de presentatie van Tom. Tom en Ellen speelden twee vrienden die een gezamenlijke hobby deelden, namelijk de vrouw van Tom. Ellen biechtte dit op een zeer vindingrijke manier op aan de inmiddels gescheiden Tom.

Voor de stuntdubbel scene kwamen Patricia en Miranda aan bod. Zij kregen van het publiek de input om samen een auto te gaan wassen. Aangezien dit een erg gevaarlijke klus was, werd de hulp ingeroepen van hun stunt-dubbels Tom en Ellen. Op de muziek van Mission Impossible, voerden zij in slow motion de gevaarlijke taken uit die Patricia en Miranda niet durfden uit te voeren.

Patricia en Venna hadden in hun “de vloer op” scene een tweede date met elkaar.

Patricia, die getrouwd was, had dit feitje verzwegen voor Venna. Venna wilde graag een serieuze relatie maar Patricia wilde er gewoon wat lekkers bij omdat haar man veelvuldig op zakenreis was.

Hierna werd presentatie overgenomen door Ellen. Inge en Venna speelde een briefjes scene waarbij vooraf door het publiek korte zinnetjes op een briefje werden geschreven en die werden ingepast in de scene.

In de laatste “de vloer op” scene speelden Tom en Inge een moeder en zoon. Tom had sinds kort een vriendin. Zijn eerste zelfs. Inge was het niet eens met de keuze van Tom. 

Tot slot speelden we met zijn allen een sprookje. Door het publiek werd beslist dat het Sneeuwwitje zou worden. Door een afval race, bepaald door publiek kon er uiteindelijk maar 1 speler overblijven. Deze moest dan alle rollen spelen van het sprookje.

Ditmaal ging de twijfelachtige eer naar Miranda die zich als een gek over het podium moest bewegen om alle rollen te kunnen spelen, met totale uitputting als gevolg.

Tot slot hebben we heerlijk nagepraat in restaurant Keeman.

20+26 maart

Heb je altijd al eens willen zien hoe wij achter de schermen werken en of wij nou echt improviseren? Kom dan op 20 maart naar onze open repetitie. Je ziet dan hoe een training eruit ziet, hoe wij ons voorbereiden op een voorstelling en wat we nodig hebben om nieuwe dingen te leren. 

Wellicht heeft een van onze voorstellingen of de open repetitie je getriggerd om het zelf eens te gaan proberen?! Of heb je altijd al willen toneelspelen en is dit het moment om de eerste stap te zetten? Schrijf je dan in voor onze Improvisatie-Workshop op zondag 26 maart. Deze dag is gratis ivm Waalre100. We zullen deze dag workshops geven aan iedereen in de leeftijd van 4 t/m 100 jaar. Wel verdelen we de aanmeldingen in diverse leeftijdsgroepen. Je hoort na je inschrijving op welke tijd jouw workshop plaatsvind. Alle workshops vinden plaats in het Wolders Ven in Waalre. 
Inschrijvingen gesloten