Zowel Rauw Theater als Rauw Impro brengen al vele jaren voorstellingen op de buhne.

Kijk maar eens in ons archief.

 

En als je wilt weten wat er aan zit te komen, kijk dan eens naar de activiteiten op de agenda.

23 Januari | open repetitie

Vanavond was een drukke avond. Twee geplande interviews met de krant, een fotograaf die daarvoor foto's kwam maken, maar het belangrijkste het is onze eerste open repetitie. Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden hiervoor en vanavond hadden we 1 geïnteresseerde die een kijkje kwam nemen. Met enkele opdrachten heeft ze zelfs mee kunnen doen, erg leuk! We zijn benieuwd of we in maart weer nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Meld je HIER aan om erbij aanwezig te zijn.

 

Foto: Jurgen van Hoof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 januari | Nieuwjaarsreceptie/opening Waalre100

Het jaar ging voor ons goed van start! We waren welkom op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waalre, waar tevens het startsein gegeven werd voor het feestjaar: “Waalre 100!” 

 

Na een inleidend verhaal van onze nieuwe burgemeester, de onthulling van het logo en de presentatie van het “Waalre 100-lied”, mochten wij als Rauw Impro drie vormen van theatersport aan het publiek laten zien. De sfeer zat er goed in en wij waren blij verrast met de input vanuit de zaal. 

 

Tekst gaat verder onder de foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We speelden voor hen eerst “3-in de pan” waarbij Tom & Myra vrolijk gingen duiken in het gat van Waalre, alsof het een echte western was. Hierna lieten Patricia en Ellen zien, dat afwassen op de camping best gevaarlijk kan zijn. Maar gelukkig hadden zij hun stunt-dubbels Tom & Miranda meegenomen. Uiteindelijk troefden Miranda, Patrica, Myra en Inge elkaar af in de “snelkookpan”, al drinkend in de Kiosk van Waalre. 

 

Hebben jullie geen idee waar ik het over heb? Dan wil ik vooral zeggen… zorg dat je er de volgende keer bij bent! Kijk in onze agenda, voor onze komende activiteiten. Hopelijk tot ziens!

11 februari valentijns voorstelling

Op 11 februari 2023 mochten wij een improvisatie optreden verzorgen in de Oude Willibrorduskerk in Waalre. Alvast vooruitlopend op de aankomende Valentijnsdag, stond de voorstelling in het thema van Liefde! Toch? Of...

Met een combinatie van “de vloer op” en “theatersport” scenes hoopten wij onze gasten te verrassen, ontroeren en te laten lachen.

Bij een echte dating show, waarbij Patricia alias Jose, een keuze mocht maken uit diverse karakters namelijk Cleopatra, Andre Rieu, Lucky Luke en The Rock. Deze karakters werden vormgegeven door spelers Inge, Ellen, Venna, en Miranda.
Hierna volgde een “de vloer op” scene waarin Ellen en Miranda een moeder en dochter speelden die het oneens waren over het feit of de dementerende vader/echtgenoot, in een verzorgingstehuis mocht worden opgenomen.

Hierna volgde weer een “theatersport” scene genaamd de snelkookpan.

Inge en Patricia startten de scene, Venna en Miranda speelde dezelfde scene met een door het publiek gekozen emotie. Venna kreeg de emotie hyper en Miranda was aangeschoten. Vervolgens mochten de 2-tallen deze emoties in een onderlinge battle steeds groter maken.

Inge nam de presentatie van Tom. Tom en Ellen speelden twee vrienden die een gezamenlijke hobby deelden, namelijk de vrouw van Tom. Ellen biechtte dit op een zeer vindingrijke manier op aan de inmiddels gescheiden Tom.

Voor de stuntdubbel scene kwamen Patricia en Miranda aan bod. Zij kregen van het publiek de input om samen een auto te gaan wassen. Aangezien dit een erg gevaarlijke klus was, werd de hulp ingeroepen van hun stunt-dubbels Tom en Ellen. Op de muziek van Mission Impossible, voerden zij in slow motion de gevaarlijke taken uit die Patricia en Miranda niet durfden uit te voeren.

Patricia en Venna hadden in hun “de vloer op” scene een tweede date met elkaar.

Patricia, die getrouwd was, had dit feitje verzwegen voor Venna. Venna wilde graag een serieuze relatie maar Patricia wilde er gewoon wat lekkers bij omdat haar man veelvuldig op zakenreis was.

Hierna werd presentatie overgenomen door Ellen. Inge en Venna speelde een briefjes scene waarbij vooraf door het publiek korte zinnetjes op een briefje werden geschreven en die werden ingepast in de scene.

In de laatste “de vloer op” scene speelden Tom en Inge een moeder en zoon. Tom had sinds kort een vriendin. Zijn eerste zelfs. Inge was het niet eens met de keuze van Tom. 

Tot slot speelden we met zijn allen een sprookje. Door het publiek werd beslist dat het Sneeuwwitje zou worden. Door een afval race, bepaald door publiek kon er uiteindelijk maar 1 speler overblijven. Deze moest dan alle rollen spelen van het sprookje.

Ditmaal ging de twijfelachtige eer naar Miranda die zich als een gek over het podium moest bewegen om alle rollen te kunnen spelen, met totale uitputting als gevolg.

Tot slot hebben we heerlijk nagepraat in restaurant Keeman.

20 maart | Open training 2

De deelnemers aan de open training werden getrakteerd op

een bonte verzameling van theatersport-vormen waaraan ze

(soms) deel konden nemen. Na de incheck en warming-up zijn

onder andere gespeeld:

 

- Romeo en Julia die elkaar ontmoeten. Met iedere stap die je dichter bij bij elkaar komt, neemt de emotie toe.

- Alfabet verhaaltje. Maak een scène waarin je om en om een zin zegt die begint met de volgende letter van het alfabet.

- 7 dingen. Geef een onderwerp aan je buur om er 7 dingen vol overtuiging te vertellen. Het bestaat meestal niet en toch overtuig je de ander. Denk aan 7 nieuwe kleuren, rivieren, kattenrassen enz. 

- Moord voor Woord. Maak samen een verhaalover een moord waarbij ieder om de beurt één woord zegt.

- De schreeuw. Scene's waarbij degene die binnenkomt een schreeuw geeft. Dat is de  start/input voor de scene. 

 

Het was een fijne avond waarin we hebben kunnen laten zien, wat trainen voor Rauw Impro inhoudt.

ALTIJD FIJN OM ONS SPEELPLEZIER MET ANDEREN TE KUNNEN DELEN!

 

26 maart | Workshop kinderen

Op 26 maart 2023 vond deze workshop plaats, locatie Wolders Ven in het kader van 100 jaar Waalre.

 

- Er waren 15 kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Hoewel kinderen? Het waren honden, poezen, kippen, paarden, slangen, drollen, enge mensen, standbeelden, vissen, en nog veel meer. Deze dingen werden vakkundig geacteerd door Abdul, Burcu, Elisabeth, Elise, Eva, Floris, Jady, Juul, Lily, Mira, Pieter, Sophie, Thorben en Yohan.

- Verder was er een reuze spinnenweb. Ook een trein met Floris als machinist. Een hele aparte trein die steeds door een ander land reed. Met emotionele passagiers volgens de normen van dat land. Blijheid was een hele luidruchtige trein.

- Twee keer pauze om de inwendige acteur te verfrissen en versterken. Dit was wel nodig want we gingen op berenjacht en moesten veel obstakels overwinnen, zoals zuigende modder, rivieren met haaien en we liepen struikelend door een woud. In een donkere grot zat de beer…. en gevangen ook!

- Geëindigd werd er met drie sprookjes die werden

weergegeven door tableaux vivants. Geen beren gezien,

maar wel weer wolven. U begrijpt, het bleef spannend tot

het einde.