10 januari 2024 | basiscursus theater

 

Doe maar gek…. Het is al normaal genoeg!

 

Op 10 januari is de basiscursus van start gegaan met 9 cursisten. Een enthousiaste en voorvarende groep, waarbij we onze plannen al konden aanpassen naar een level moeilijker. Ze zijn leergierig en erg vlot. Dit is voor ons een geweldige start van een nieuw onderdeel van Rauw Theater. We hopen dat dit een mooie start mag zijn voor een nieuwe fase van onze mooie toneelgroep.

Zowel Rauw Theater als Rauw Impro brengen al vele jaren voorstellingen op de buhne.

 

Kijk maar eens in ons archief.

 

En als je wilt weten wat er aan zit te komen, kijk dan eens naar de activiteiten op de agenda.

5 januari | Nieuwjaarsreceptie/opening Waalre100

 

Het jaar ging voor ons goed van start! We waren welkom op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waalre, waar tevens het startsein gegeven werd voor het feestjaar: “Waalre 100!” 

 

Na een inleidend verhaal van onze nieuwe burgemeester, de onthulling van het logo en de presentatie van het “Waalre 100-lied”, mochten wij als Rauw Impro drie vormen van theatersport aan het publiek laten zien. De sfeer zat er goed in en wij waren blij verrast met de input vanuit de zaal. 

 

We speelden voor hen eerst “3-in de pan” waarbij Tom & Myra vrolijk gingen duiken in het gat van Waalre, alsof het een echte western was. Hierna lieten Patricia en Ellen zien, dat afwassen op de camping best gevaarlijk kan zijn. Maar gelukkig hadden zij hun stunt-dubbels Tom & Miranda meegenomen. Uiteindelijk troefden Miranda, Patrica, Myra en Inge elkaar af in de “snelkookpan”, al drinkend in de Kiosk van Waalre. 

 

Hebben jullie geen idee waar ik het over heb? Dan wil ik vooral zeggen… zorg dat je er de volgende keer bij bent! Kijk in onze agenda, voor onze komende activiteiten. Hopelijk tot ziens!

11 februari valentijns voorstelling

 

Op 11 februari 2023 mochten wij een improvisatie optreden verzorgen in de Oude Willibrorduskerk in Waalre. Alvast vooruitlopend op de aankomende Valentijnsdag, stond de voorstelling in het thema van Liefde! Toch? Of...

Met een combinatie van “de vloer op” en “theatersport” scenes hoopten wij onze gasten te verrassen, ontroeren en te laten lachen.

 

Bij een echte dating show, waarbij Patricia alias Jose, een keuze mocht maken uit diverse karakters namelijk Cleopatra, Andre Rieu, Lucky Luke en The Rock. Deze karakters werden vormgegeven door spelers Inge, Ellen, Venna, en Miranda.
Hierna volgde een “de vloer op” scene waarin Ellen en Miranda een moeder en dochter speelden die het oneens waren over het feit of de dementerende vader/echtgenoot, in een verzorgingstehuis mocht worden opgenomen.

Hierna volgde weer een “theatersport” scene genaamd de snelkookpan.

Inge en Patricia startten de scene, Venna en Miranda speelde dezelfde scene met een door het publiek gekozen emotie. Venna kreeg de emotie hyper en Miranda was aangeschoten. Vervolgens mochten de 2-tallen deze emoties in een onderlinge battle steeds groter maken.

 

Inge nam de presentatie van Tom. Tom en Ellen speelden twee vrienden die een gezamenlijke hobby deelden, namelijk de vrouw van Tom. Ellen biechtte dit op een zeer vindingrijke manier op aan de inmiddels gescheiden Tom.

Voor de stuntdubbel scene kwamen Patricia en Miranda aan bod. Zij kregen van het publiek de input om samen een auto te gaan wassen. Aangezien dit een erg gevaarlijke klus was, werd de hulp ingeroepen van hun stunt-dubbels Tom en Ellen. Op de muziek van Mission Impossible, voerden zij in slow motion de gevaarlijke taken uit die Patricia en Miranda niet durfden uit te voeren.

 

Patricia en Venna hadden in hun “de vloer op” scene een tweede date met elkaar.

Patricia, die getrouwd was, had dit feitje verzwegen voor Venna. Venna wilde graag een serieuze relatie maar Patricia wilde er gewoon wat lekkers bij omdat haar man veelvuldig op zakenreis was.

Hierna werd presentatie overgenomen door Ellen. Inge en Venna speelde een briefjes scene waarbij vooraf door het publiek korte zinnetjes op een briefje werden geschreven en die werden ingepast in de scene.

 

In de laatste “de vloer op” scene speelden Tom en Inge een moeder en zoon. Tom had sinds kort een vriendin. Zijn eerste zelfs. Inge was het niet eens met de keuze van Tom. 

Tot slot speelden we met zijn allen een sprookje. Door het publiek werd beslist dat het Sneeuwwitje zou worden. Door een afval race, bepaald door publiek kon er uiteindelijk maar 1 speler overblijven. Deze moest dan alle rollen spelen van het sprookje.

Ditmaal ging de twijfelachtige eer naar Miranda die zich als een gek over het podium moest bewegen om alle rollen te kunnen spelen, met totale uitputting als gevolg.

Tot slot hebben we heerlijk nagepraat in restaurant Keeman.

20 maart | Open training 2

De deelnemers aan de open training werden getrakteerd op

een bonte verzameling van theatersport-vormen waaraan ze

(soms) deel konden nemen. Na de incheck en warming-up zijn

onder andere gespeeld:

 

- Romeo en Julia die elkaar ontmoeten. Met iedere stap die je dichter bij bij elkaar komt, neemt de emotie toe.

- Alfabet verhaaltje. Maak een scène waarin je om en om een zin zegt die begint met de volgende letter van het alfabet.

- 7 dingen. Geef een onderwerp aan je buur om er 7 dingen vol overtuiging te vertellen. Het bestaat meestal niet en toch overtuig je de ander. Denk aan 7 nieuwe kleuren, rivieren, kattenrassen enz. 

- Moord voor Woord. Maak samen een verhaalover een moord waarbij ieder om de beurt één woord zegt.

- De schreeuw. Scene's waarbij degene die binnenkomt een schreeuw geeft. Dat is de  start/input voor de scene. 

 

Het was een fijne avond waarin we hebben kunnen laten zien, wat trainen voor Rauw Impro inhoudt.

ALTIJD FIJN OM ONS SPEELPLEZIER MET ANDEREN TE KUNNEN DELEN!

 

26 maart | Workshop kinderen

 

Op 26 maart 2023 vond deze workshop plaats, locatie Wolders Ven in het kader van 100 jaar Waalre.

 

  • Er waren 15 kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Hoewel kinderen? Het waren honden, poezen, kippen, paarden, slangen, drollen, enge mensen, standbeelden, vissen, en nog veel meer. Deze dingen werden vakkundig geacteerd door Abdul, Burcu, Elisabeth, Elise, Eva, Floris, Jady, Juul, Lily, Mira, Pieter, Sophie, Thorben en Yohan.
  • Verder was er een reuze spinnenweb. Ook een trein met Floris als machinist. Een hele aparte trein die steeds door een ander land reed. Met emotionele passagiers volgens de normen van dat land. Blijheid was een hele luidruchtige trein.
  • Twee keer pauze om de inwendige acteur te verfrissen en versterken. Dit was wel nodig want we gingen op berenjacht en moesten veel obstakels overwinnen, zoals zuigende modder, rivieren met haaien en we liepen struikelend door een woud. In een donkere grot zat de beer…. en gevangen ook!
  • Geëindigd werd er met drie sprookjes die werden weergegeven door tableaux vivants. Geen beren gezien, maar wel weer wolven. U begrijpt, het bleef spannend tothet einde.

Op 16 april speelde Rauw Impro in het Klooster in Waalre, de geimproviseerde voorstelling "Plaats Delict". 

 

Deze gratis voorstelling in het kader van "100 jaar Waalre" werd bezocht door ruim 75 mensen. Bij binnenkomst werden de mensen verrast met wanted-posters van de spelers, zowel de ruimtes buiten als in het theater waren aangekleed als een heuse crime-scene, wat de sfeer lekker neerzette. 

 

Er werden vooral 'de vloer op' -scenes gespeeld in het thema. Zo werd er een moord beraamd, een pathalogisch onderzoek verricht, een schuilplaats gezocht voor gestolen goederen en een echte PD onderzocht. Hilarisch, serieus of humoristisch, er werd vooral met veel plezier en overgave gespeeld. 

 

Zoals altijd kon het publiek weer interacyef meedoen. Zij bedachten de handelingen, locaties of emoties bij de scenes. Het was een leuke middag!

 

 

16 april | voorstelling plaats delict

 

    

Rauw Impro bij fototentoonstelling

 

Bij de fototentoonstelling van Fotogroep Waalre bracht Rauw Impro op 22 oktober zes tentoongestelde foto's, geïnspireerd door suggesties uit het publiek, tot leven.
Deze zes foto's die door de fotoclub waren uitgezocht, waren de input voor de spelers van Rauw Impro. Er vonden twee optredens plaats met elk drie foto’s. En zowaar een toegift. De foto’s waren zowel voor het publiek als de spelers een verrassing.


We waren bij een kinderopvang, in een schuilkelder, in een dokterspraktijk. Ook bezochten we wedstrijden blik gooien en zoveel mogelijk snoepen, waar we een moord en een liefdesscène konden aanschouwen. Wat beiden natuurlijk tegen de regels was in deze wedstrijden. Een van deze wedstrijd was nota bene gesponsord door een van de deelnemers. Gemist? Kijk naar onze agenda voor komende activiteiten.

13-14 april | voorstelling 'RAUW oP JE DAK'


Inmiddels hebben we alweer nieuwe data gepland voor een nieuwe improvisatie voorstelling. In tegenstelling tot wat de krantenartikelen vermelden, namelijk 9-10 maart, zijn deze voorstellingen gepland 13 (UITVERKOCHT/WACHTLIJST) en 14 april 2024. 
Wederom volledig geimproviseerde scene's met input vanuit jullie, ons publiek. Samen met en begeleid door de presentator bepalen jullie mede waar hoe de scene's zich afspelen.

 

Op een prachtige nieuwe locatie, waar verklappen we niet -alleen dat het in Eindhoven is-, zullen we een voorstelling brengen met als thema 'Rauw op je dak'. Durf jij het aan? Noteer dan de data in je agenda. We zullen, zodra de kaartverkoop start, een mailing de deur uit sturen met een link naar de bestelpagina. Mocht je nog niet ingeschreven staan voor onze mailing, meld je je dan nu aan door ons contactformulier in te vullen! Klik hier om daar direct naar toe te gaan!

Terugkijken op de theatercursus

 

Wat zijn wij 2024 goed begonnen! (Al zeggen we het zelf) Gisteravond is de laatste cursusavond geweest van onze 10-weekse theatercursus voor volwassenen en het was fantastisch. Met een gevarieerde groep mensen die weinig, oude of geen toneelervaring hadden, zijn we aan de slag gegaan. We leerden kennismaken met toneel en theater, oefenden met de basisbeginselen zoals bewegen, lef, emoties, hoge en lage status, stemgebruik of juist stil spel en tikten in die lessen ook theater termen aan als tableaux vivant, hoge en lage status, dialogen en muziek in je scène.

 

De groei die de groep in zijn geheel doormaakte was voor ons als docenten prachtig om te zien. We hadden, terugkijkend op de cursus, niet kunnen dromen dat alle spelers aan het eind van deze 10 weken in staat waren om een volledig eigen scène te maken, te spelen en regieaanwijzingen te verwerken op basis van muziek, waarbij ze allerlei toffe elementen uit de cursus terug lieten komen.

 

Wat zitten wij onwijs veel energie dankzij deze toffe club mensen, wat zijn we enorm trots en… wat hebben we leuk nieuws! Want er gaat zeker een vervolg komen op deze cursus! En daarover houden we jullie uiteraard op de hoogte. We gaan (kort) nagenieten en dan al deze opgedane energie steken in het nieuwe project.

 

Tot snel allemaal!

 

Groetjes Tom & Ellen