Onze geschiedenis:

 

Als Rauw theater besloten wij onze leden in augustus 2018 een improvisatieworkshop aan te bieden, natuurlijk goed voor je algemene spelontwikkeling maar ook omdat het gewoon leuk is! Deze dagen waren ook toegankelijk voor niet-leden en we hebben er met z’n allen een hele geslaagde workshop van gemaakt. Met als klap op de vuurpijl een voorstelling op 18 augustus 2018 in het Huis van Waalre.

 

Dit smaakte naar meer bij een aantal leden van Rauw Theater en deze hebben toen het initiatief genomen om Rauw Impro te starten.

 

In september 2018 deden we mee aan het ‘Kabra festival’ in Pand P, waar we met een klein groepje in een uur tijd een voorstelling improviseerden, volledig op basis van input van de bezoekers van het festival. Hiermee wonnen wij de aanmoedigingsprijs, die we gebruikten om onze volgende voorstelling voor te bereiden en aan te kunnen bieden voor ons publiek.

 

In mei 2019 zetten wij totaal onbevangen een voorstelling neer genaamd: ‘Cruise (out of) Control’ in Pand P in Eindhoven. Hierbij lieten we ‘de vloer op’ scenes zien, in het thema cruise. Dat was een erg leuke ervaring die ons groeiende enthousiasme voedde. Daarom begonnen we daarna met een actieve werving om onze groep groter te maken. 

We hebben doorgetraind in huiskamers en winkelpanden, met zowel interne als externe trainers. 2020: We waren lekker op weg, maar werden toen (net zoals zovelen) tegengezeten door: (ta-da-da-dam…) Corona….

 

Na een poosje besloten we online verder te gaan trainen, we konden het niet missen. Daarbij sloten een hele hoop leuke nieuwe mensen aan, die wilden proeven aan het improviseren. (en gelukkig zijn een aantal van die mensen bij ons blijven hangen!)

Midden in 2021 hebben we ons publiek verrast met een gratis te bezoeken voorstelling, om te vieren dat de lockdown voorbij was. Deze voorstelling was ook direct het startschot om in onze nieuwe samenstelling verder te gaan met nieuwe spelers en zeer diverse trainers.

 

De eerste voorstelling in deze nieuwe samenstelling was in oktober 2022, voor eigen publiek, als try-out. In het TAC in Eindhoven, gaven wij een voorstelling weg met een mix van theatersport en de vloer op. 

 

Wij blijven altijd open staan voor nieuwe spelers! Heb je interesse? Kijk dan zeker even bij meedoen? Hoe we vanaf nu verder gaan, kun je lezen in onze agenda. Heb je vragen, neem vooral contact op